Meta na mobilność? Też bądź mobilny! Sprawdź mobilne How2Win

Lemondogs w LCS – oświadczenie Riotu

Przywoływacze,

chcieliśmy Was poinformować o dwóch sytuacjach, które spowodowały spekulacje i problemy wewnątrz społeczności: skład Lemondogs na wiosenną rundę europejskiej części LCS 2014 oraz nasze zasady przyznawania miejsc zespołom na LCS oraz zasady przyjmowania nowych graczy.

Zachowując cały szacunek dla organizacji Lemondogs’ i jej uczestnictwa w 2014 Spring Split przez ostatnich kilka tygodni próbowaliśmy współpracować z zarządem Lemondogs, aby otrzymać wymagane dokumenty i informacje o ostatecznym składzie ich drużyny. Informacja ta jest wymagana od każdego uczestnika LCS. W przeciwieństwie do innych organizacji Lemondogs nie udało się do tej pory dostarczyć zweryfikowane składu w związku z czym wyznaczony został im ostateczny termin 8 stycznia 2014 do godziny 23:59 czasu wschodnioeuropejskiego. Jeśli do tego terminu nie dostarczą zweryfikowanego składu zostaną usunięci z rozgrywek LCS, a 8 miejsce w rozgrywkach LCS zostanie przydzielone jednej z drużyn, które przegrały swoje mecze kwalifikacyjne (Ninjas in Pyjamas, Meet Your Makers, and Supa Hot Crew). Jeśli drużyny wystawią odpowiedni skład (minimum trzech na pięciu graczy musi być identyczna jak w kwalifikacjach) wezmą udział w ostatnim turnieju kwalifikacyjnym.

Dodatkowo wielu z Was omawiało plotki związane ze składem Lemondogs oraz plotki o ewentualnej sprzedaży ich slota. Stworzyliśmy mechanizm promocji, aby zapewnić, że najlepsze zespoły znajdą się w LCS. O ile zamierzamy zachować wiele praw drużyn (np. wolność do zmieniania składu), nie chcemy aby prawa te marginalizowały element rywalizacji przy mechanizmie promocji.

Po przejrzeniu naszych zasad stwierdziliśmy, że nie do końca odpowiadają one naszym intencjom. Poniżej znajdziecie zasady, które dodajemy do LCSu, aby powstrzymać zespoły, które nie zdołały się zakwalifikować, przed kupnem miejsca.

In section 3.1: No Team Member on a team who played in either LCS region and/or any aspect of the Challenger Series (including play-in) may purchase or otherwise attempt to own/control an LCS team without a complete Split having taken place since their last point of participation in the LCS or Challenger Series.

Rationale: Per the philosophy above, we do not want to marginalize a team’s efforts and successes in the Promotion matches simply because another owner has deep pockets and wants to buy back into the LCS.

In section 3.1: Changes in Ownership may only occur between Splits, meaning after the most recent Playoffs and Promotion Matches but before the start of the following Split.

Uzasadnienie: Uważamy, że zmiana własności zespołu w trakcie sezonu może być myląca dla fanów i nieprzyjemna dla graczy. Chcemy, aby zmiany te miały miejsce jedynie podczas przerwy All Star lub pomiędzy sezonami.

In section 3.2: No team may have on their roster more than two players at a time from any single starting lineup of a different team that played in either region of the LCS and/or any aspect of the Challenger Series (including play-in) in the last two completed Splits.

Uzasadnienie: O ile chcemy dać zespołom możliwość przyjmowania nowych graczy i zmian w składzie, nie chcemy aby drużyny wystawiały całkowicie nowy lineup i w efekcie zupełnie nowy zespół. Powstrzyma to drużyny, które przegrały mecze promocyjne od udziału w rozgrywkach LCS (jako cała drużyna bądź pojedynczy zawodnicy). Wraz z ograniczeniem co do zmiany właścicieli powinno to całkowicie powstrzymać zjawisko kupowania slotów.

In section 4.2.1: Per Section 3.2, no team may trade for more than 2 players of another LCS team.

Uzasadnienie: Jest to uściślenie reguł zawartych w Sekcji 3.2

źródło: http://na.lolesports.com/articles/update-lemondogs-lcs-rule-changes

Jeśli zauważyłeś literówkę/błąd we wpisie - prosimy o zgłoszenie tego poprzez specjalny formularz kontaktowy - dzięki automatycznemu systemowi powiadomień będziemy mogli błyskawicznie usunąć błąd.